Programa

Divendres 25

18:30h
Stonewall: L’origen d’una revolta.
La mitificació de la Revolta d’Stonewall ha impedit que es profunditzés sobre les causes que la van produir, el desenvolupament dels fets i les conseqüències immediates sobre la lluita dissident sexual i de gènere. Desconèixer com va ser ha beneficiat els grups més privilegiats de la comunitat, en especial els gais blancs de classe mitjana, i ha afavorit la institucionalització de la lluita. Amb la traducció del llibre de Martin Duberman al castellà es pretén trencar amb aquesta dinàmica i mostrar una versió més fidedigna de què va ser la Revolta d’Stonewall, en el seu context i mitjançant testimonis directes. Amb un company de l’editorial Imperdible, el Nudo Transfeminista i Erik, de l’Assemblea de Mariques Llibertàries Transfeministes

Dissabte 26

11:00h
Alliberament animal des de la intersecció de lluites
Amb voluntat de confrontar amb l’exclusivitat i apropiació de les lluites per part de la figura d’home-cis blanc i amb l’objectiu d’obrir un espai d’autocrítica al moviment per l’alliberament animal, es vol visualitzar els privilegis i diverses opressions sobre les que es fonamenta el control i discriminació dels cossos des d’una perspectiva interseccional dins del moviment anitespecista. Amb Daniela Xaiet (Descolonitzem l’antiespecisme), Nadia i Sheleen (Interesecció entre gordofòbia i antiespecisme), Resistència Bollera (transfeminisme i antiespecisme) i Albert (perspecitva no binària i alliberament animal).

16:30h
Més enllà del soterrament. Implicacions anarquistes i feministes a les lluites veïnals entorn el conflicte de l’AVE a Múrcia
Quina realitat s’està vivint a Múrcia entorn de l’AVE? Per què s’ha originat el conflicte? I, sobretot, com les anarquistes i les feministes hem participat d’aquest? Un repàs històric sobre la tensió per l’arribada de l’AVE, experiències de lluita i anàlisi antiautoritari enfront dels macro-projectes del capital. Amb l’Asamblea de Estudiantes Libertaria de Múrcia i el col·lectiu feminista Deskaradas Murzia.

18:30h
Experiències de resistència davant la judicialització
La judicialització com a eina repressiva i estratègies col·lectives per afrontar-la. Amb companyes de: Encausades 12-O ´99, lluites per la insubmissió, Encausades ParlamentSom 27 i més, Cas Bemba i Campanya Colze a Colze.

 

Diumenge 27

11:00h
Racisme als moviments socials. Presentació de “Descentrar la Mirada para ampliar la visión”
Les autores del llibre faran la presentació del llibre i després amb altres companyes de col·lectius antirracistes debat en torn al racisme als nostres espais. Amb les autores del llibre Florencia Brizuela i Uriel López, el Col·lectiu TICTAC, la Nova Usurpada de Gràcia, l’activista gitana Cristina Vázquez (Bon Pastor) i altres companyes antirracistes de Barcelona.

16:30h
Masculinitat: reformar-la o destruir-la
La masculinitat comporta privilegis dels quals s’exclou a qui no encaixa en els seus patrons culturals o es rebutja per raons biològiques. Partint de mirades alienes i crítiques a la masculinitat hegemònica debatrem sobre com ens travessa i si és necessari adaptar-la o suprimir-la. Amb Jokin Azpiazu, sociòleg i activista, autor de Masculinidades y Feminismo (2017, Virus Editorial), el Projecte X, col·lectiu feminista, el Teo Pardo, activista trans feminista i l’Antonio Centeno, activista de la diversitat funcional.

18:30h
No li desitgem un Estat a ningú
Enmig d’un procès doble d’increment de la pressió social independentista i de la repressió estatal centralista, ens cal donar espai a les veus silenciades, crítiques amb la realitat de l’Estat-Nació. Debatrem entorn el llibre No le deseo un Estado a nadie (2018, Pepitas de Calabaza) amb dos dels seus autors, Francisco Madrid i Corsino Vela, i un membre de l’Organització Llibertària Embat.